17 Şubat 2014 Pazartesi

First Lego Leauge 2014 İzmir

First Lego Leauge 2014 İzmir
15-16 Şubat 2014 tarihlerinde Yaşar Üniversitesi'nde düzenlenen First Lego League'e katıldık. Yarışmanın teması bu yıl "Doğanın Gücü" olarak belirlenmişti. Türkiye ayağını Bilim Kahramanları Derneği düzenliyordu. İAL ismiyle yedi kişilik bir takımla katıldık:

  1. Ozan Şelte(16)
  2. Arda Takıt(16)
  3. Ömer Filiz(16)
  4. Seda Santırcı(16)
  5. İrem Derya(16)
  6. Bülent Özcan(15)
  7. Alp Gündüz Er(15)
  8. Mert Can Burulday(16)(Misafir)
  9. Caner Mutlu(16)(Misafir)
Yarışma çok zevkliydi. Tamamen dikkat çekmek üzerine gelmiş ismini vermeyeceğim altı kişilik bir kadın öğrenci grubu bulunuyordu. Amaçlarına ulaştılar diyebilirim. Bunun yanında ise içinde dansöz bulunduran bir grup da epey ilgi çekti.
Yarışma 9-16 yaş arası olduğu için seneye gidecek takımı yakında yetiştirmeye başlayacağız. İzmir bölgesinde yarışmaya katılan tek devlet okuluyduk. Bunun bize ödül kazanmamızda büyük faydası oldu. "Yükselen Yıldız 1.lik Ödülü"nü aldık. Yarışmaya katılan herkese katılım madalyası verildi. Grupta olmayan iki ziyaretçi arkadaşımızı ve sponsorumuz olan "İnci Akü"nün müdürünü de yanımızda sahneye çıkarttık ve onlar da aldılar. Yarışmanın en güzel yanı ise kupaların hepsinin lego'dan yapılmış olmasıydı! Gerçekten de kupalar sökülüp takılabiliyordu.
Yükselen Yıldız 1.lik Ödülü - İAL